Om de zorg voor diabetes continu te kunnen blijven verbeteren en complicaties vroegtijdig op te sporen, te behandelen, maar natuurlijk ook om deze te voorkomen werken de huisartsen in de regio Epe-Oene nauw samen.

Naast de dagelijkse zorg in de huisartsenpraktijken door de huisartsen, POH’ers en assistentes wordt de zorg geoptimaliseerd met de volgende ketenpartners:

  • Dietisten (Gea Koopman)
  • Oogartsen (Isala & Gelre ziekenhuis)
  • Internisten (Gelre ziekenhuis)
  • Apotheken (Service Apotheek Epe & Mediq apotheek Noord Veluwe)
  • Podotherapeut / pedicure
  • Wandelcoach

Wandelclub Epe

Speciaal voor patiënten van de huisartsengroep Epe-Oene, met diabetes, wordt er wekelijks een wandeling georganiseerd. Onder begeleiding van een ervaren wandelcoach en door aanmoediging van mede diabetici komt u sneller in beweging. Naast wandelen is er natuurlijk ruimte voor een praatje. Behalve de actieve beweging is het dus ook gezellig.

Wanneer?
Elke maandag, dinsdag en donderdag wordt gestart met de wandeling vanuit het Medisch Centrum op de Willem Telstraat. Op donderdag start er ook een wandeling in Oene op de Hogeweg bij de zorgboederij. Deelname staat open voor alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Epe en Oene.

-Elke maandag 11.15-12.15 Start Medisch Centrum Willem Tell Epe
-Elke maandag 13.00-14.00 Start Medisch Centrum Willem Tell Epe
-Elke dinsdag 9.45-10.35 Start Medisch Centrum Willem Tell Epe
-Elke dinsdag 11.00-12.00 Start Medisch Centrum Willem Tell Epe
-Elke donderdag 9.30-10.30 Start Zorgboerderij Oene Lieset Peen
-Elke donderdag 13.30-14.30 Start Medisch Centrum Willem Tell Epe Lieset Peen

Kosten
De kosten voor de wandeling bedragen €1,- per keer. U kunt een knipkaart (à € 10,-) kopen bij de Service Apotheek Epe of de Mediq Apotheek Noord Veluwe. Na 10 keer trainen krijgt u éénmalig een knipkaart cadeau.

Meer info?
Voor meer informatie kunt u terecht bij uw huisarts (en assistentes), de Service Apotheek Epe en Mediq Apotheek Epe en de Wandelschool 'In de benen' te Epe (www.wandelenepe.nl; tel: 0578 615891)

Bewust leven

Goede voeding en voldoende beweging is belangrijk bij diabetes. Door hier bewust mee om te gaan kunt u uw bloedglucose en uw gewicht beter onder controle houden en kunt u uw risico op hart- en vaatziekten verlagen. Het is een belangrijk aspect bij de behandeling van diabetes.

Meer weten over gezond leven? Uw huisarts kan u meer vertellen en u bijvoorbeeld begeleiden bij het stoppen met roken. U kunt ook eens kijken op Thuisarts.

Metercontrole

Twee keer per jaar wordt de metercontroledag georganiseerd. U kunt naast de controle van uw glucosemeter op deze dag terecht voor advies op het gebied van diabetes door de apotheek, dietisten, podotherapeuten en praktijkondersteuners. U kunt deze dag natuurlijk ook kennismaken met andere lotgenoten en praktische ervaringen uitwisselen.